Hoved >> Nyheter Og Fakta >> 10 tips for å planlegge en tørkebestandig hage

10 tips for å planlegge en tørkebestandig hage

Forbered deg på en tørr vekstsesong

Tørke er et gjennomgående problem i USA og Canada. I tillegg, visste du at en tredjedel av Nord-Amerika enten er ørken eller høy prærie, hvor det er mangel på vann? Planter drikker maten. Hvis jorda tørker ut, vil plantene dine sulte – eller visne. Ta disse trinnene for å unngå katastrofe i tørke eller områder med tørre forhold.

1. Forbedre jorda

Regnvann sluser gjennom ren sand med en hastighet på 20 tommer i timen eller enda raskere, og tar med seg alt plantene trenger for å overleve. Jord med mye organisk materiale bremser overgangen av vann fra jorda til undergrunnen, og gir plantene en sjanse til å ta inn det de trenger. Bland mye torv for å holde på fuktigheten mose og kompost i jorden ved plantetidspunktet.

2. Planlegg en mindre hage

Ta oversikt over hva du virkelig trenger for å vokse og ikke overgå beregningene dine. For eksempel vil to eller tre åser med zucchini og agurker lett møte behovene til en familie på fire.3. Velg buskvarianter

Planter som vokser lavt til jorden vil miste mindre vann gjennom transpirasjon enn de som sprer seg voldsomt (Hubbard squash) eller snor seg opp til himmelen (polebønner). Sjekk beskrivelser i frøkataloger for sorter som trenger liten plass og tåler tørre forhold.

4. Unngå 'tørste' planter

Hvis du bor i et tørt område eller opplever tørke, unngå planter som ikke alltid tørster etter vann (eksempel: hortensia). Se etter tørketolerante planter. Det er mange vakre valg fra spytt til rosmarin.

5. Plasser planter tett sammen

Blader fra naboplanter vil skygge for jorda, bidra til å bevare overflatefuktighet og redusere ugressvekst. Plant bønner omtrent en tomme fra hverandre, tomater omtrent 18 tommer fra hverandre.

hvor ofte legger en høne et egg

6. Mulch Well

Mulch hindrer fuktighet i å fordampe direkte fra jordoverflaten, og det kan redusere ugresset betraktelig. Bruk det du har for hånden – avis; svart plast; gammelt teppe; store, flate steiner – og påfør den når jorden er våt. (Ikke mulch med torvmose; den tørker ut og danner en matte på toppen av jorda som lett kaster vann. Arbeid heller torvmose godt inn i jorda.)

7. Lukk flittig

Kvell ugress eller trekk det ut – røtter og alt. Ikke få plantene dine til å konkurrere med ugress om fuktighet.

hvordan lage surkål i en 5 gallon crock

8. Reduser fordampning

Vann hagen din sent på ettermiddagen eller tidlig om morgenen - tider når den minste mengden vann vil fordampe fra bladene. For å oppmuntre røtter til å utvikle seg, bløtlegg hagen grundig i stedet for å vanne den lett flere ganger.

9. Bruk et dryppsystem

Dryppvanning gir større vannbesparelser enn sprinkleranlegg. (Kontakt din fylkesutvidende agent for tips om hvordan du setter opp dryppvanning.) Hvis du installerer et dryppsystem, la andre bed eller separate deler av hagen være på separate sett med kommandoer. Vannbehovet til planter varierer mye, og et system som leverer én vannmengde til hele tomten din kan være bortkastet.

10. Strip av blader

Store, buskete tomatplanter mister mye vann gjennom bladene. Når de grønne tomatene når sin fulle størrelse, fjerner du mesteparten av bladene for å redusere fordampning og holde vannet gående til den modne frukten.

11. Høst med en gang

Så snart en frukt eller grønnsak er moden, fjern den fra planten. Trekk opp alle planter som ikke er produktive eller som har passert sin beste alder.

Planlegger du en hage? Se våre hageplaner for tørre hager .

Midt i tørken? Se 10 måter å hjelpe hageplantene dine med å takle tørke .

Hagetørke