Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Astilbe

Astilbe

Astilbe kommer i varianter inkludert denne knallrosa fargen eller en myk lilla.

Astilbe Blomst Soleksponering Del Solskygge Jord pH Litt sur til nøytral Blomstringstid Vår Sommer Blomsterfarge Rosa Rød Hvit Hardførhetssone 3 4 5 6 7 8 9 Spesielle egenskaper Tiltrekker sommerfugler Subhead

Hvordan plante, dyrke og ta vare på astilbe

Redaktørene

Astilbe er en flerårig plante med vakre, prangende blomster på toppen av blankt, bregnelignende bladverk. Her er hvordan du dyrker og tar vare på astilbes i hagen din.

beste måten å dyrke gulrøtter på

Astilbes 'blomsteklynger varierer i størrelse fra 6 tommer til 2 fot og høyden varierer fra 6 tommer til 5 fot, avhengig av sorten.Hvis du har et skyggefullt område, prøv astilbes. De er en fin måte å legge til farge og tekstur på et sted der andre blomster ikke vil trives.

Planting
 • Astilbes foretrekker et sted som mottar lett til moderat skygge; de vil brenne i full sol.
 • Astilbes foretrekker jord som gir gjennomsnittlig til litt under gjennomsnittlig fuktighet. Sørg for at jorda drenerer godt og ikke søler eller blir vannet i regn. Endre jord, spesielt leiretyper, med torvmose, perlitt og grov sand for å forbedre dreneringen.
 • Du kan plante astilbefrø, men de er kortvarige og vanskelige å spire. Det er lettere å plante delinger fra andre astilbeplanter.
 • Plant inndelinger om våren eller faller med 1 til 3 fot fra hverandre, avhengig av type.
 • Hvis du planter bare rotplanter, sørg for at hullene er dobbelt så brede som plantene og 4 til 6 tommer dype. Plasser plantene slik at røttene viftes litt og peker nedover, med kronen plantet 1 til 2 tommer under bakkenivå. Dekk røttene med jord og trykk godt.
 • Sørg for å plante divisjonene i konsekvent fuktig, humusrik jord. Tørr jord kan være dødelig for plantene dine.
 • For å forlenge løvet, gi skygge fra varm ettermiddagssol. Astilbes kan vokse i dyp skygge, men vil ikke blomstre så mye.
Hvilken
 • Husk å sjekke astilbes regelmessig for å sikre at de er fuktige. Vann deretter hvis det ikke regner. Det er best å vanne dypt når du vanner (ikke daglig sprinkling).
 • Astilbes sprer seg raskt og danner brede klumper. Kronene deres stiger ofte over jorda når de vokser, så sørg for å dekke dem med humusrik jord eller løft og plant klumpene på nytt.
 • Dine astilbes vil dra nytte av en balansert organisk gjødsel brukt om våren. (Les mer om jordendringer her.)
 • Pass på å dele de gjengrodde klumpene hvert 3. til 4. år om våren. Du kan enten plante om divisjonene umiddelbart eller sette dem i potter som skal plantes ut på forsommeren når de er reetablert.
 • Astilbe fungerer fint som å skjære blomster hvis du ønsker å klippe noen blomster for å ta med inn.
 • Fjerning av blomsterhodene vil ikke fremme fortsatt blomstring.
 • Etter at blomstringen er ferdig for sesongen, kan du gjerne klippe bort eventuelle brukte blomsterstengler. Astilbes vil fortsette å gi attraktivt løvverk til høsten.
 • Etter den første frost , bladene kan gulne; trim blader hvis du ønsker det, og frisk vekst kommer neste vår.
Skadedyr/sykdommer
 • Anløpet plantefeil
 • Mugg
 • Bakterielle bladflekker
 • Heldigvis er astilbe det hjortbestandig .
Anbefalte varianter
 • 'Fanal', for sitt mørkegrønne bladverk og mørke karmosinrøde blomster
 • 'Irrlicht', for sitt mørkegrønne bladverk og elegante hvite blomster
 • 'Venus', for sitt lyse grønne løvverk og knallrosa blomster
Blomster Stauder
Almanakk hageplanlegger

Den #1 hageplanleggeren på jorden ble akkurat bedre

Nydesignet for å være enklere og raskere! Skap fremtiden din med en godt planlagt hage!
Lære mer

Få Almanacs daglige oppdatering

Gratis nyhetsbrev på e-post

Epostadresse

Kommentarer

Legg til en kommentar

LuEtta Leglerpo (ikke verifisert)

1 år 1 måned siden

Jeg plantet en bare rotet plante for flere måneder siden i en potte. Hvordan skal jeg overvintre det? Jeg bor i Greeley Colorado

Christine (ikke bekreftet)

1 år 5 måneder siden

I likhet med kommentaren 7. mai 2020, plantet jeg Astibles fra bar rot i fjor, og jeg ser ingen grønn vekst ennå. Kan de ligge i dvale det første året? Bør jeg fortsette å vente et år til før jeg planter noe annet?

Redaktørene

1 år 5 måneder siden

Som svar til Astible - Ingen vekst ennå avChristine (ikke bekreftet)

hvordan bli kvitt larver på tomatplanter

Ettersom jorda varmes opp om våren (som rundt mai, avhengig av hvor du befinner deg), bør du se spirer dukke opp innen 1 til 3 uker. Ofte kan bare rotplanter blomstre det første året, men vil være sterkere, mer etablert i løpet av det andre året. Hvis plantene dine ikke viser tegn til vekst, kan det være at de ikke overlevde vinteren – du kan imidlertid vente en måned eller så for å være sikker.

Her er noen problemer som kan oppstå under planting:

1) Kulde-/frostskade: Det anbefales vanligvis at du planter nakne rotastilber om våren. I svært varme soner, som Texas eller California, kan leverandøren anbefale planting i januar/februar; midtre soner, rundt mars og april; og nordlige soner, rundt april eller mai. Dette for at røttene ikke skal bli skadet av vinterkulde/vårfrost før planten er etablert. Høstplanting kan også gjøres, med forsiktighet for å beskytte kronen. Sørg for å plante kroner omtrent 1 eller 2 tommer under overflaten.

2) Uttørking: Astilbes liker ikke å tørke ut. Derfor anbefales ikke planting om sommeren. Når du mottar bare rotplanter, prøv å plante dem umiddelbart eller hold røttene fuktige. Ideelt sett er et fuktig, godt drenert sted delvis til full skygge best. I spesielt varme klima anbefales dypere skygge, eller du må være nøye med å holde jorden fuktig (men ikke vannmettet).

Håper dette hjelper!

Christine Calcinari (ikke bekreftet)

1 år 6 måneder siden

Jeg har hatt andre Astilbe ved tidligere boliger, men husker ikke deres vekstvaner. Disse planene ble plantet fra bar rot i fjor, jeg ser ingen vekst ennå, per i dag, når dukker Astilbe vanligvis opp? Det har vært en uvanlig kjølig vår, fortsatt på 50-tallet, noen ganger enda kjøligere om natten i New Hampshire. Jeg håper jeg ikke har mistet dem.

Lela T Simonson (ikke verifisert)

1 år 7 måneder siden

Jeg ser etter Astilbe som ikke blir høyere enn 12 tommer inkludert blomsten. Finnes denne størrelsen faktisk i Astilbe? Hvis ja, hva er navnet? Takk for hjelpen. Lela

 • Flere kommentarer
Den gamle bonden