Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Fullmåne i november 2021

Fullmåne i november 2021

Se etter novembers bevermåne og en måneformørkelse!

I 2021 når novembers fulle bevermåne toppbelysning i de små timer fredag ​​19. november – så se opp torsdag kveld! I tillegg vil Beaver Moon også bli kastet ut i en formørkelse fredag ​​morgen! Få mer informasjon, inkludert stigetider for fullmåne, hvorfor vi kaller det en 'Bever'-måne, og de beste dagene ved månen.

hvordan vite når squash er klar til å plukkes

Når skal du se novembers fullmåne

Bevermånen når toppbelysning i de tidlige morgentimene Fredag ​​19. november kl. 03.59 EST . Selvfølgelig vil det være veldig nært fullt kvelden før, så planlegger å lete etter det med start torsdag 18. november, like etter solnedgang!

Finn ut nøyaktig når fullmånen vil dukke opp over horisonten i ditt område med vår Kalkulator for måneoppgang og månenedgang .Se en nesten total måneformørkelse

I år blir novembers Beaver Moon akkompagnert av en delvis måneformørkelse det vil bare være sjenert av totalen – 98 % av månen vil bli dekket av jordens skygge på høyden av formørkelsen! Under en måneformørkelse står månen, solen og jorden på linje med jorden i midten, noe som får planetens skygge til å kastes på månen. Dette gir fullmånen en rødlig, kobberaktig fargetone, i tillegg til kallenavnet ' Blodmåne .' Men er denne månen virkelig en blodmåne? Les mer om hva en blodmåne er – og ikke er .

Denne nesten totale måneformørkelsen vil være synlig fra det meste av Nord-Amerika, og når sitt maksimum omtrent klokken 04:00. Eastern Time fredag ​​19. november. Sørg for å konvertere til din lokale tidssone for å finne ut når du skal se etter formørkelsen!

Hvorfor kalles den bevermånen?

I flere tiår har almanakken referert til de månedlige fullmåner med navn knyttet til tidlig indiansk, kolonialamerikansk og europeisk folklore. Tradisjonelt ble hvert fullmånenavn brukt på hele månemåneden den skjedde og gjennom alle månens faser – ikke bare fullmånen.

Bevermånen

Hvorfor 'Bever'-månen? Dette er tiden på året da bevere begynner å søke ly i hyttene sine, etter å ha lagt opp nok matlagre for den lange vinteren som venter. Under pelshandelens tid i Nord-Amerika var det også sesongen for å fange bevere for deres tykke, vinterklare skinn.

bever-moon_full_width.jpg

Alternative novembermånenavn

Novembers månenavn fremhever handlingene til dyr som forbereder seg på vinteren og begynnelsen av de kaldere dagene fremover. Graver (eller skraper) månen , et Tlingit-navn, fremkaller bildet av dyr som søker etter falne nøtter og skudd av grønt løvverk, og av bjørner som graver vinterhiene sine. Dakota- og Lakota-begrepet Hjort brunstende måne refererer til tiden da rådyr søker etter kamerater og Algonquin Sik måne beskriver gytetiden for denne fisken.

Med referanse til den sesongmessige endringen i november, har denne månen blitt kalt Frostmåne av Cree- og Assiniboine-folkene og Frysende måne ved Anishinaabe—med god grunn, siden vinteren er rett rundt hjørnet!

→ Se flere fullmånenavn og deres betydning.

Bilde: Måneoppgang over Syr Darya-elven, søndag 13. november 2016, Baikonur, Kasakhstan. Kreditt: NASA/Bill Ingalls

Bilde: Måneoppgang over Syr Darya-elven, søndag 13. november 2016, Baikonur, Kasakhstan. Kreditt: NASA/Bill Ingalls

Månefaser for november 2021

Nedenfor er tidspunktene for hver av Månens faser denne måneden (på østlig tid). Klikk her for å se månefasens datoer og klokkeslett for din plassering.

Månefaser for november 2021

Nymåne Nymåne: 4. november kl. 17.15. EDT
Første kvartal nymåne Første kvartal: 11. november kl. 07.48 EST
Fullmåne Fullmåne: 19. november kl. 03.59 EST
Nymåne siste kvartal Siste kvartal: 27. november kl. 07.29 EST

→ Når er neste fullmåne? Se vårt fullmånedatoer-diagram.

Full Beaver Moon-video

En almanakkredaktør deler flere fakta og folklore om novembers fulle bevermåne. Klikk nedenfor for å se videoen.

Beste dager i november 2021

Nedenfor er de beste dagene for visse aktiviteter, basert på Månens tegn og fase i november.

For høsting:

  • Avlinger over bakken: 17, 18
  • Underjordiske avlinger: 27, 28

For å sette egg:

  • 18–20

For fiske:

  • 4–19

Se Beste dager for flere aktiviteter .

Månefakta

  • Visste du: Månens spinntid på sin egen akse er identisk med tiden det tar månen å rotere rundt jorden, og det er grunnen til at månen alltid holder nesten nøyaktig samme ansikt mot oss.
  • Hvor mye vil du veie på månen? Bare multipliser vekten din (det spiller ingen rolle om den er i pund eller kilo) med 0,165. Du vil veie omtrent 80 prosent mindre!

Lær mer om fullmånenavn og del tankene dine om denne månedens måne nedenfor!

Astronomi Måne Fullmåne Månefase Månedlig Måneguide Måne Måne