Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Huseiers ordliste

Huseiers ordliste

I hjemmet ditt er du omgitt av gjenstander med obskure navn som er like mystiske som noen du finner på et klipperskip! For å hjelpe, her er en huseiers ordliste med bygningsterminologi .

Men hvis du ikke har lyst til å huske den følgende listen, slapp av. Det er det ordet tingamajig er for.

Forkle . Et trimbrett montert flatt mot en innvendig vegg, rett under et vindu.Astragal. En list festet til kanten av en av et par doble dører, som tjener til å hindre dem i å svinge forbi hverandre når de er lukket.

Base sko . En stripe av kvartrund eller lignende list som fyller vinkelen mellom gulvlisten og gulvet.

Kom. En smal blylist som brukes til å feste små glassruter i gittervinduer; ofte funnet i hus fra 1500-tallet, så vel som i moderne hjem i stilen kjent som børsmegler Tudor.

Krage slips. En brett eller bjelke festet mellom sperrepar i et topptak, som tverrstangen til bokstaven A, for å hindre at sperreendene presser veggene utover.

Kontrollskjøt. En rett linje skåret inn i en betongplate, som i et kjellergulv, for å hindre oppsprekking andre steder i platen.

Siriss. Et subsidiært topptak, som ligner på en kvist, bak en skorstein eller annen hindring i hovedtaket, der det tjener til å hindre vann i å rygge bak det.

Krøpling. En kort lengde av stendere som tar plassen til en veggstenger i full lengde over dører og vinduer i trerammekonstruksjon.

Terning. Den nedre delen av en innvendig vegg når den er ferdig med tapet, panel eller maling som står i kontrast til den øvre delen av samme vegg.

Drypphette. Slangbetegnelse for et hodeplagg som bæres av en kjedelig eller ubehagelig person. Også en smal stripe av metall eller tre plassert over en åpning i en yttervegg for å lede vann bort fra åpningen.

Skjold. En beskyttelsesplate eller skjold, som på en dør, som inneholder et nøkkelhull.

Bånd . Et utvendig trimbrett som definerer ytterkanten av et takoverheng ved takskjegget og gavlendene, dens brede flate på linje med veggene.

når velger du cantaloupe

Frise. En utvendig trimplate parallelt med og like under fasaden, festet direkte til ytterveggen.

Slangesmekke eller terskelhane. En utendørs vannkran som stikker ut fra veggen i et hus.

Lally kolonne. En prefabrikkert rørformet stålsøyle, vanligvis fylt med betong, brukt som en strukturell støtte under en første etasje; et fremtredende arkitektonisk trekk ved rekreasjonsrom i kjelleren.

Overligger. En horisontal bjelke over en dør eller et vindu, som bærer vekten av veggen over.

Mullion. En vertikal skillevegg mellom lysene i et vindu; ikke å forveksle med en muntin .

Muntin. En vertikal eller horisontal skillevegg mellom individuelle glass i et vindu; ikke å forveksle med en stolpe.

Nytt innlegg. En stolpe som støtter toppen eller bunnen av et rekkverk for en trapp.

Nose. Den delen av en trappetrinn som henger litt over trinnet under.

Pilaster. Et grunt, søyleaktig fremspring som strekker seg fra en murvegg for å gi strukturell støtte; ofte brukt i betongblokkkonstruksjon.

Sokkelblokk. En dekorativ treblokk hvor sidehuset til en dør går sammen med fotlisten.

Purlin. En horisontal plate eller tømmer som ligger på tvers av sperrene i rette vinkler, parallelt med toppen av taket, for å støtte takmaterialet og øke den strukturelle styrken til selve taket.

Krangle. En liten firkantet- eller diamantformet glassrute, som i gittervinduer; vanligvis skilt fra hverandre av kamer.

Quotin . En murt hjørnestein, noen ganger utskåret eller utsmykket på annen måte.

Scuttle. En liten lukeaktig åpning i taket eller taket, for eksempel en fallluke til loftet.

Sidelys. Et vindu, vanligvis høyt og smalt, ved siden av en dør eller et annet vindu.

Soffit. Et utvendig trimbrett som danner en rett vinkel med fasaden, under takoverhenget, for å omslutte rommet mellom overhenget, fasaden og ytterveggen.

meteorregn i kveld nyc

Såleplate. En type sjømatrett, når den tilbys som en daglig 'spesial.' Også et stykke innrammingsmateriale som danner bunnen av en vegg i trerammekonstruksjon.

Krakk. Et stykke interiør som danner en horisontal kant ved bunnen av et vindu, rett over forkleet. Du kaller det sikkert terskel, selv om terskel faktisk er det tilsvarende stykket på utsiden av vinduet.

Kort. Hver av de små delene som brukes i mosaikkarbeid, for eksempel de glaserte flisene på baderomsgulv eller i badekar og dusjomgivelser.

Tåplass. En fordypning i bunnen av et skap som gjør at brukeren kan stå nær arbeidsflaten uten å slå tærne mot den vertikale overflaten.

Volutter. En horisontal rullet avslutning til rekkverket til en trapp.

Gråte hull. Et snusket drikkested som besøkes av knuste hjerter. Også en liten åpning i bunnen av en støttemur, vinduskarm, etc., for å la oppsamlet fuktighet renne av.

Oppussing