Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Hvordan lage surkål

Hvordan lage surkål

Lær hvordan du lager en deilig bolle med surkål av fersk kål.

Crestock

Hjemmelaget surkåloppskrift og tips

Kropp

Butikkkjøpt surkål kan ikke konkurrere med de hjemmelagde tingene. Følg vår surkåloppskrift for å lære hvordan du kan lage din egen surkål!

Tips før du starter

  • Surkål tilberedes utelukkende i en saltlake. Ikke bekymre deg for å gå ut og kjøpe en dyr steintøyskrott – 'krukker' kan være en hvilken som helst emaljekrukke eller stor glasskrukke. De brede gallonkrukkene fungerer vakkert.
  • Hvis du har en gammel crock du vil bruke, ikke bruk den hvis det er en hvit film på innsiden som forsvinner når den er våt og dukker opp igjen ved tørking. Den crocken har blitt brukt til vannglassing (konservering) av egg; det er ingen måte å fjerne det på, og det vil ødelegge surkålen din.
  • Den gamle jingelen 'En hånd i potten ødelegger mye' er helt sant. Hold hendene dine, og eventuelle metallgjenstander, unna steinen. Bruk treskjeer og moser og glass eller servise til dypping og vekting.
  • De beste og ferskeste ingrediensene vil gi den beste surkålen. Du kan glede deg over dine gamle, tøffe kål , men bruk din unge, friske, møre kål til surkålen din.

Hvordan lage surkål

Surkål har mange bruksområder; fra å legge den på smørbrød til å dekke bratwurst – til og med lage en kake med den – vil du ikke ha noen problemer med å finne bruksområder for din hjemmelagde surkål.plante påskeliljer om våren
  1. For en 1-liters beholder, kjerne og riv 5 pund kål. Mål opp 3 ss sylting (eller kosher eller meieri) salt.
  2. Bytt lag med kål med et dryss salt, bank på hvert lag med en ren tresleiv eller potetstapper. Det øverste laget skal være salt. Dette vil ikke virke som om det er nok salt, men det vil gi deg en 2,5% løsning, den perfekte styrken for gjæring.
  3. Kok et gammelt oppvaskhåndkle eller et stykke laken i en kjele i 5 minutter og dekk kjelen med det. Vei dette ned med en flat tallerken på størrelse med innsiden av crock og vei det ned med en hermetikkkrukke full av vann. Hvis du bruker en glasskrukke i stedet for en crock, trenger du kanskje ikke å tynge den ned. La det sitte slik i en dag.
  4. Hvis du brukte fersk og mør kål, bør du innen neste dag ha nok saltlake til å dekke kålen. Hvis du ikke gjør det, lag mer saltlake ved å tilsette 1 1/2 ts salt i en kopp vann og tilsett nok til å dekke kålen.
  5. Om 2 eller 3 dager vil det dannes hvitt avskum på toppen. Skum dette av, bytt ut kluten med en nykokt, vask platen og bytt ut alt. Gjenta denne skimmingen (en 5-minutters jobb) hver dag til boblene slutter å stige, eller i ca. 2 uker. Da er surkålen ferdig!
  6. På dette tidspunktet holder du bare kålen under saltlaken med tallerkenen, dekker tett tett til og oppbevar ved 40 °F til 50 °F. Hvis kjelleren din ikke er så kul, varm opp surkålen til den koker, pakk den i hermetikkglass, forsegl og bearbeid den i vannbad i 20 minutter for liter, 15 minutter for halvlitere.

Surkåloppskrifter

Prøv din nylagde surkål i disse oppskriftene!

Flere beisingsprosjekter

Interessert i å sylte eller fermentere andre hagegrønnsaker? Her er noen tips om hvordan du lager kimchi, en annen fermentert rett laget med kål – og bra for fordøyelsen også! Lær også å lage dill pickles , en gammeldags klassiker.

Lurer du på når du skal lage surkål? Noen sverger at de beste dagene er ved månens tegn. Se timeplanen vår for de beste dagene .

hvordan plante arborvitaes

Hvordan ble surkålen din?

Matlaging og oppskrifter Konservering av mat Gjærende kål

Introduksjon til bevaring

Fryser

Lage Quick Pickles

Lage hurtig syltetøy: Kjøleskap eller fryser syltetøy

Eddiker

Hermetisering av vannbad

Hvordan kan tomater

Hvordan kan du sylteagurk

Hvordan Can Jam and Jelly

Trykk hermetisering

Tørking

Salting og saltlake

Gjæring