Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Indian Summer: Hva, hvorfor og når?

Indian Summer: Hva, hvorfor og når?

Pixabay

Hva er en indisk sommer?

På høsten ser det ut til at nesten alle varme dager blir referert til som en indisk sommer .' Hva er en indisk sommer og hvor kom begrepet fra? Finne ut...

Hva er en indisk sommer?

Du hører kanskje begrepet brukt for å referere til en hvilken som helst periode med uvanlig varmt vær om høsten, men tradisjonelt refererte 'indisk sommer' til noe mer spesifikt. Her er kriteriene for en ekte indisk sommer:

  • I tillegg til å være varm, er atmosfæren under den indiske sommeren disig eller røykfylt, det er ingen vind, barometeret står høyt, og nettene er klare og kjølige.
  • En bevegelig, kjølig, grunn polar luftmasse konverteres til et dypt, varmt, stillestående antisyklonsystem (høytrykk), som har den effekten å forårsake dis og store temperatursvingninger mellom dag og natt.
  • Tidspunktet for forekomsten er viktig: De varme dagene må følge en periode med kaldt vær eller god hard frost, men også være før første snøfall.
  • Forholdene beskrevet ovenfor må også inntreffe mellom St. Martins dag (11. november) og 20. november. I over 200 år, Den gamle bondealmanakken har holdt seg til ordtaket, 'Hvis alle hellige' (1. november) bringer frem vinteren, bringer St. Martin's frem indisk sommer.'

Vi liker heller denne beskrivelsen skrevet av Sandy Griswold for Omaha Sunday World-Herald i november 1922:Jeg er imidlertid i stand til å si at kjennetegnene ved sesongen, når den dukker opp i all sin prakt, er en mild og genial temperatur, mild sørvestlig bris, uvanlig lysstyrke fra solen, ekstrem glans fra månen, en klar, blå himmel; noen ganger halvt skjult av et slør av grå dis; daggry rødere enn flekken på svarttrostens vinge, og solnedganger lastet med gyllen fleece, de skogkledde dalene gløder av ilden av rikt tonede løv, fortsatt klamrer seg til de sløve lemmer, eller ligger der de har falt....

Indisk sommer

hvilken sommertid er den gode

Hvorfor kalles det en 'indisk sommer'?

I deler av Europa er et lignende fenomen kjent som en 'Old Wives' Summer' eller 'St. Martins sommer», men hvordan ble begrepet «indianersommer» til? Det er mange teorier, men ingen er bekreftet.

Noen sier at begrepet kommer fra Algonquian-folket som ligger i det som nå er det nordøstlige USA, som trodde at tilstanden var forårsaket av en varm vind sendt fra hoffet til deres sørvestlige gud, Cautantowwit ('stor ånd').

På samme måte sier en annen opprinnelse at indianere rutinemessig ville bruke denne korte perioden med varmt høstvær til å samle en siste runde med forsyninger før vinterens hold setter inn. November er tiden for å få inn sin siste innhøsting før vinteren virkelig viser hodet, så en kort periode med varmt vær vil være viktig rundt denne tiden.

Nok en påstand involverer europeiske nybyggere i New England. Hvert år ville de velkommen ankomsten av kaldt, vinterlig vær i slutten av oktober når de kunne forlate stokkene sine ubevæpnet. Men så kom en tid da det plutselig skulle bli varmt igjen, og indianerne ville bestemme seg for å ta en tur til nybyggerne. «Indisk sommer», kalte nybyggerne det.

Se en video fra Almanac-sjefredaktør Judson Hale om opprinnelsen til Indian Summer.

Indiske sommeroppskrifter

Prøv vår deilige Indisk sommer eplemos eller Indisk pudding på din neste indiske sommerdag.

Opplever du indiske sommerforhold i ditt område? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Kalender Folklore Årstider Vær