Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Venstrehendte fakta og folklore

Venstrehendte fakta og folklore

Feir den internasjonale venstrehåndsdagen 13. august!

Den internasjonale venstrehåndsdagen er 13. august! For å feire, her er noen morsomme fakta og folklore om å være venstrehendt. Rett på, venstrehendte!

For mange år siden insisterte noen lærere på at alle elever, inkludert venstrehendte, skulle lære å skrive med høyre hånd. Lærerne mente at elevene ville ha det lettere hvis de ikke var «annerledes» enn høyrehendte forfattere. Noen mente at det å bruke venstre hånd bare var en dårlig vane. Noen slo til og med venstrehendte barn som hadde problemer!

venstrehendte-faktaNå vet vi at alle bør bruke den hånden som er mest komfortabel. I dag er 10 til 12 prosent av verdens befolkning venstrehendte. Det er ikke overraskende at venstreorienterte noen ganger føler seg 'utelatt'. Det finnes rikelig med overtro og rare termer angående venstrehendthet.

klokkene går fremover 2021

Venstrehånds overtro og vilkår

  • Mange tror at djevelen er venstrehendt.
  • Det latinske ordet for venstre, uhyggelig , betyr også uheldig, ond og mistenkelig.
  • Det franske ordet for venstre, venstre , betyr også klønete.
  • Et venstrehendt kompliment er en fornærmelse.
  • En venstrehendt baseball pitcher kalles en southpaw. (Og nei, det er ikke noe slikt som en nordpote!)

Hvorfor er noen venstrehendte og andre høyrehendte?

Forskere er ikke sikre på hva som forårsaker venstrehendthet. Genetikk spiller en rolle, men det er ikke hele historien. Eneggede tvillinger har for eksempel samme DNA, men det er vanlig at den ene tvillingen er høyrehendt og den andre venstrehendt.

hvordan dyrke gresskar fra frø

Mange venstrehendte har en symmetrisk hjerne, noe som betyr at venstre og høyre del av hjernen deres er formet likt. Høyrehendte har ofte en asymmetrisk hjerne: Venstre hjernehalvdel er ofte større enn høyre hjernehalvdel.

pinky-løfte-venstrehånd-fakta

Uansett formen på hjernen din, eller hånden du foretrekker, her er hva vi har – um – igjen:

Venstrehendte fakta og trivia

Venstreprøven

Det er ingen sikker måte å måle 'handedness'. En av de mest brukte testene kalles Edinburgh Handedness Inventory (utviklet i Edinburgh, Skottland på 1970-tallet). Denne testen spør deltakerne hvilken hånd de oftest bruker til en rekke aktiviteter, inkludert å skrive, spise, tegne, kaste, klippe med saks, pusse tenner og skru av et lokk.

når du skal plante løk i georgia

Venstrehendte burgere? Baloney!

En helsides annonse i USA i dag i 1998 hevdet at Burger King hadde utviklet 'venstrehendt whopper'. Burgeren hadde de samme festene, men de ble snudd 180 grader slik at de ikke skulle dryppe ut på venstrehendte kunder. Det var en spøk! Annonsen ble kjørt 1. april (aprilsnarr).

Venstretidens dag

13. august er den internasjonale venstrehåndsdagen! Tradisjonen ble startet av Left-Handers Club, en gruppe i Storbritannia. Klubbmedlemmer over hele verden gir intervjuer og spiller venstrehendte spill.

venstrehendte-fakta-folklore

Venstrehendt himmel?

Venstrefolk vil kanskje reise til Left Hand, West Virginia, hvor det er en kirke, en skole og et postkontor. Landsbyen ble kalt slik fordi den ligger på venstre gaffel av Big Sandy River, ikke på grunn av måten innbyggerne skriver på.

Venstrehendt belønning

Noen få venstrehendte som går på Juniata College i Pennsylvania har dratt nytte av et stipend bare for venstrehendte etablert i 1979 av Mary og Frederick Beckley, to venstrehendte som møttes da de deltok på tennistime sammen i 1919.

Hvis du er høyrehendt, prøv å skrive med venstre. Hvis du er venstrehendt, prøv å pusse tennene med høyre. Du vil sannsynligvis finne disse aktivitetene overraskende vanskelige.

Så fortell oss nedenfor om du er venstreorientert eller høyreist og hva du har observert om dette fenomenet som kalles handedness!

beste månefaser for fiske
Hjem og helse fornøyelser