Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Myggmidler og bitemidler

Myggmidler og bitemidler

Bare hunnmygg suger blod, men de kan sikkert sette spor! Lær hvordan du behandler insektbitt med hjemmemedisiner.

Hjemmemidler for å avstøte mygg og beroligende insektbitt

Oppdag naturlige myggmidler som fungerer – og som også er trygge. Finn ut hvorfor mygg biter (det er bare hunnene!), 5 tips for å holde myggen på et minimum i hagen din, og hvordan du raskt og naturlig kan gi lindring fra myggstikk og lindre kløen!

Vi elsker sommeren, men å holde seg unna mygg er irriterende. Ingen ønsker å bruke lange klær i varmen bare for å forhindre myggstikk, men insektene kan være nådeløse. Å holde de små djevelene unna er ikke bare et spørsmål om trøst, men kan være et spørsmål om sykdomsforebygging (West Nile, Zika, gul feber, etc.) selv om sykdom er sjelden.Det er hunnene som biter

Det er ikke alle mygg som lever av blod, men: hannmygg drikker bare nektar. Hvorfor biter hunnene? De nærer eggene sine med proteinrikt blod. For det formål foretrekker hunnmyggene å bite ankler og håndledd, der blodårene er nærmere hudens overflate. Har du noen gang lagt merke til hvor du blir bitt?

Hvorfor klør myggstikk?

Når en mygg biter deg, sprøyter den en liten mengde spytt inn i såret for å hindre blodet i å koagulere. Kroppene våre reagerer på dette fremmede stoffet og produserer til forsvar et protein som kalles histamin. Histamin utløser den karakteristiske betennelsen rundt myggstikk, samt kløen.

Unngå biter i første omgang

 1. Svette tiltrekker mygg! Høyere kroppstemperatur og mer svette gjør at du er mer sannsynlig å bli bitt. Et første trinn er å vaske av svette og holde kroppstemperaturen nede.
 2. Plasser en barriere mellom huden og myggen – lette lange ermer og lange bukser.
 3. Spray deg selv med et effektivt, trygt myggmiddel.

Effektive naturlige myggmidler

Alle avstøtningsmidlene nedenfor er aktuelle (gnidd på huden).

 • Olje av sitroneukalyptus (eller PMD, den menneskeskapte versjonen) kan være svært effektiv og er trygg. Det bør imidlertid ikke brukes på barn under 3 år – det er ikke godt studert nok. Noen avstøtende midler i USA som inneholder det inkluderer Repel Lemon Eucalyptus og Off! Botaniske stoffer.
 • Hvitløksolje gnidd på huden har vist seg å være effektiv i noen studier. Noen mennesker sverger hvitløk fungerer og svelg oppskåret hvitløk for å avverge disse sommerskadedyrene. Andre tar hvitløkstabletter eller gni hvitløksjuice direkte på huden.
 • Mange lesere hevder at gni eplecidereddik på huden din bidrar til å avvise insekter. Hvis du får i deg nok eplecidereddik ved å ha det på maten du spiser, vil du utvikle en kroppslukt som vil frastøte insekter, inkludert svarte fluer. En flott og forfriskende sommerdrink for dette formålet er switchel, laget av eplecidereddik.
 • Kattemynteolje ble rapportert å frastøte mygg av noen studier.

Effektive syntetiske midler

 • DEET , som har en lang merittliste, er trygg med lav risiko, men mange bekymrer seg for at det ikke er det. Den store fordelen med DEET er at den varer — og du trenger ikke bruke en superhøy konsentrasjon. Hvis du skal bruke et DEET-avstøtende middel, ikke bruk et med mer enn 25 % DEET. I motsetning til SPF-vurderingen i solkremer, betyr ikke høyere konsentrasjoner av DEET mer beskyttelse.
 • Picaridin , et derivat av piperidin, et kjemikalie relatert til svart pepper, har blitt brukt i Europa siden slutten av 1990-tallet. I dette landet var Cutter Advanced det første picaridinproduktet som kom på markedet.
 • IR-3535 er den aktive ingrediensen i Avon insektmidler (og noen andre også). Det varer i ca 2 timer. Det kan forårsake øyeirritasjon hvis du sprayer det der ved et uhell, men er ellers veldig trygt.

hvitløk-hold-mygg-bort.jpg

Selv om det kanskje ikke gir deg den mest behagelige duften, kan hvitløksjuice bidra til å holde mygg unna.

Hvordan holde mygg til et minimum

 1. Eliminer myggoppdrettssteder på eiendommen din. De trenger stående vann for å avle, så tøm vannpytter, gamle bokser, bøtter og plantepotter. Hvis du har en dam, ikke bekymre deg - øyenstikkere elsker dammer, og de er et stort myggrovdyr. Bare ikke heng rundt stående vann selv!
 2. Det antas at visse planter frastøter et bredt spekter av insekter. Ringblomster , krysantemum, asters og pyrethrum tusenfryd, samt urter som f.eks. basilikum , anis og koriander , antas alle å frastøte insekter. Se flere planter som frastøter mygg .
 3. Det er ikke bevist at sitronellalys fungerer i studier, men cintronella-røyk frastøter mygg. Eller brenn litt salvie eller rosmarin over kull for å avvise mygg.
 4. Legg til et flaggermushus til hjemmet ditt! Visste du at en liten brun flaggermus kan spise så mange som 600 mygg på en time? Sjekk denne siden for mer informasjon om flaggermus og andre skapninger som spiser plagsomme skadedyr!
 5. Hvis du camper ute, bruk myggnetting rundt sengetøy. Å spraye nettet med insektmiddel er en god idé.

Beste måten å lindre bitt og kløe

 1. Det hjelper å ise området av bittet for å trekke sammen kapillærene nær hudens overflate og redusere hevelse.
 2. Hvis du skal bruke en aktuell krem, hold deg unna caladryl og calamine lotioner for myggstikk; det er bedre å bruke en lav-potens hydrokortison og enkel tålmodighet.
 3. Husk: Ikke klø på bittet; dette vil bare gjøre det verre. For kløende biter, gni på kjøttmørningsmiddel eller sitronsaft. En pasta med most hvitløk kan også bidra til å få insektbitt til å slutte å klø.
 4. Hvit eddik er et annet middel for å lindre kløen ved insektbitt. Påfør den i full styrke. Ikke bruk eddik hvis området er rått. Se flere husholdningsbruk for eddik.
 5. En pasta med natron og vann kan gi sårt tiltrengt lindring for insektbitt. Lær mer om de utallige husholdningsbrukene for natron.
 6. Havregryn kan også bidra til å lindre kløe – ikke bare ved insektbitt.
 7. Noen mennesker har flaks med høye doser vitamin B1 (100 milligram, to eller tre ganger om dagen), men det fungerer ikke for alle.

Hvis du har en intens reaksjon på myggstikk, kontakt legen din.

Vi håper disse naturlige myggmidlene og insektstikkmidlene hjelper deg å slå insektene denne sesongen! Har du noen egne tips? Skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Hjem og helse Helse og velvære Naturlige rettsmidler