Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Mount Rushmore

Mount Rushmore

Pixabay

Utforske nasjonens historiske steder

Heather Tourgee, Tim Clark

Bli med almanakken i en kyst-til-kyst-utforskning av USAs mest elskede nasjonalparker og historiske steder. Denne gangen besøker vi Mount Rushmore, som ligger i South Dakotas Black Hills.

Mount Rushmore

Vi ankom Mount Rushmore National Memorial like rundt skumringen for å unngå folkemengdene i helgen. Etter å ha sagt hei til noen få ville esler som krysset vår vei, dro vi oppover Iron Mountain Road, som til slutt ville levere oss til den lille byen Keystone og Mount Rushmore, som ligger like utenfor den.

South Dakota State Historiker Doane Robinson var den første som så for seg en gigantisk steinutskjæring i Black Hills. Hans opprinnelige forslag fra 1923 inkluderte likheter med Red Cloud (en Oglala Sioux-leder), Meriwether Lewis, William Clark og Buffalo Bill Cody.meteorbyger i 2021

Mount Rushmore nærmer seg ferdigstillelse, rundt slutten av 1930-tallet. Kreditt: Foto med tillatelse fra National Park Service, fotograf Rise Studios.
Mount Rushmore da det nærmet seg ferdigstillelse, ca. 1941. Kreditt: Foto med tillatelse fra National Park Service, fotograf Rise Studios.

Far-sønn-teamet av skulptører, Gutzon og Lincoln Borglum, valgte i stedet fire presidenter for å hedre ideer og begivenheter de anså som essensielle for USAs historie. Fra venstre til høyre er de:

  • George Washington , den første presidenten i USA og den typiske grunnleggeren.
  • Thomas Jefferson , vår tredje president, som representerer den tidlige utvidelsen av en ny nasjon, spesielt på grunn av Louisiana-kjøpet.
  • Theodore Roosevelt , hvis arv fra bevaring og bevaring ga oss National Park Service.
  • Abraham Lincoln , den store frigjøreren, som til slutt bevarte unionen etter borgerkrigen.

Vi var glade for at vi valgte å besøke om kvelden, da sommervarmen hadde avtatt og folkemengden forsvunnet. Synet av disse steinansiktene, motlys av en blendende solnedgang, er noe jeg sent vil glemme.

trenger black eyed susans full sol

Reisetips: Rute 16A, Iron Mountain Road, hadde oss på kanten av setene våre. I 17 hårreisende miles er det 314 kurver, 14 sløyfer og tre pigtail-broer, der veien danner en 360-graders sirkel som går i spiral over (eller under) seg selv. Når du kommer ut av den siste av dens tre tunneler, har du en fantastisk utsikt over National Memorial, som besøkes av nesten 3 millioner besøkende årlig.

Lære mer

Vet du sammenhengen mellom Abraham Lincoln og almanakker? Finn ut her !

hvordan plante grønne bønner

Besøk Mount Rushmore nettsted for mer informasjon om å besøke denne nasjonalskatten! Så sjekk ut resten av artiklene om nasjonalparkene og historiske steder for å se hvor du skal dra videre.

Reise