Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Planter som frastøter mygg og andre insekter

Planter som frastøter mygg og andre insekter

Pixabay

Hold skadeinsekter unna ved å velge de riktige plantene!

Robin Sweetser

Hvilke planter frastøter mygg og andre insekter i bakgården og hagen? Her er en liste over de beste insektavstøtende plantene du kan bruke i hagen din.

Det er ikke bare mygg; knott, bitende fluer, maur og andre skadedyr kan ta moroa rett ut av enhver utendørsaktivitet.

Mygg er også mer enn en plage, siden det er mange myggbårne sykdommer der ute, inkludert virus som West Nile, Eastern Equine Encephalitt og Dengue.jordbærmåne juni 2021

Nøkkelen: Blokkering av insekters duftreseptorer

Mygg og mange andre insekter sikter mot ofrene sine med luktene og gassene vi avgir – karbondioksid, svette og stinkende føtter for å nevne noen. De kan tiltrekkes fra så langt som 100 fot unna.

Heldigvis kan duftene av mynte, frukt og til og med sjokolade blokkere reseptorene som insektene bruker for å finne oss.

hvor store blir mynteplanter

Siden mange planter avgir disse duftene naturlig, hvorfor ikke plante dem rundt i hagen din eller sette noen potter av dem på terrassen eller terrassen for å avverge biterne? Det vil ikke på magisk vis gjøre området til en insektfri sone, men det kan bidra til å redusere deres tilstedeværelse.

Planter som frastøter mygg og andre insekter

Først av alt, mange planter som er oppført som 'insektavstøtende' er faktisk ikke det. Her er noen planter som jeg har funnet for å hjelpe til med å avvise insektene som plager oss:

cymbopogon-272641_1280_full_width.jpg

 • Sitrongress har påvist myggavstøtende evner. Siden den er hardfør bare i tropiske soner, plant din i en potte og ta den med inn når temperaturen synker hvis du har tenkt å beholde den over vinteren.
  • Mens vi er inne på temaet sitron, er det et par andre planter med en sterk, sitrusduft som vil holde insekter i sjakk. Prøve sitrontimian eller sitronbalsam . Sitronmelisse er i myntefamilien, så begrens den til en gryte for å forhindre at den sprer seg på vanvittig vis.
  • Sitronduftende geranier markedsføres ofte som 'myggplanter', men det er lite som tyder på at de har mye effekt. Hold deg til de andre plantene med sitrusduft i stedet.

lavendel-1117275_1920_full_width.jpg

 • Lavendel har en sterk duft som frastøter møll, fluer, lopper og mygg. Bruk den frisk eller tørk noen av blomstene til å henge rundt i huset eller legg den i klærne dine for å holde insekter ute. Her er hvordan du lager lavendelposer.
 • Hvitløk holder unna mer enn vampyrer. Det frastøter mygg og kålmøll også.
 • Rosmarin kan forhindre at fluer og mygg ødelegger en cookout. Hvis insektene er virkelig ille, som rundt skumringen, kast noen kvister rosmarin på grillen og den aromatiske røyken vil hjelpe til med å drive myggen bort.
 • Basilikum er en annen kulinarisk urt som gjør dobbelt plikt ved å avvise fluer og mygg også. Det er en av de mest skarpe urtene som er kjent for å være effektive.

peppermynte-91080_1280_full_width.jpg

 • Peppermynte utstråler en sterk duft som maur, mygg og til og med mus liker ikke. Dyrk den i en gryte for å begrense dens voldsomme vekst.
 • Kattemynter inkludert kattemynte har vist seg å være enda mer effektive enn DEET når det gjelder å frastøte mygg og maur. Bare pass på å finne kattemynte borte fra planter som ikke tåler å bli rullet på av alle kattene i nabolaget.

ringblomster-740440_1920_full_width.jpg

hvordan lese gjødselnummer
 • Ringblomster har lenge vært gartnerens følgesvenn for å avvise skadelige nematoder (mikroskopiske ormer) som angriper røttene til hagegrønnsaker, men de kan også avverge mygg.

Jeg er sikker på at det er andre planter som har fått et rykte som avviser insekter, men jeg ville ikke være avhengig av bare noen få planter for å gjøre hagen min insektfri. En av de mest effektive tingene du kan gjøre for å redusere myggbestanden er å eliminere stående vann der larvene deres kan leve.

► For flere myggavstøtende råd, se Naturlige myggmidler og myggstikkmidler .

Har du noen tips for å holde mygg og andre bitende insekter unna? Del dem i kommentarene nedenfor!

Insekter Planter Hvitløk Ringblomster Rosmarin Basilikum Skadedyr og sykdommer