Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Presidentenes dag 2022

Presidentenes dag 2022

Pixabay

Presidentens daghistorie, folklore og mer

I år er presidentens dag mandag 21. februar! Hvilke presidenter feirer vi på presidentens dag? Og hvorfor kaller vi det vanligvis 'Presidents' Day' når den observerte føderale høytiden offisielt kalles 'Washington's Birthday'? Lær historien til denne dagen – og sannheten om noen få vanlige George Washington-myter.

Kalles denne høytiden presidentens dag eller Washingtons bursdag?

Selv om høytiden oftest refereres til som 'Presidents' Day,' kalles den observerte føderale helligdagen offisielt ' Washingtons bursdag . '

Verken kongressen eller presidenten har noen gang bestemt at navnet på høytiden som ble markert som Washingtons bursdag, skal endres til presidentens dag. I tillegg har Kongressen aldri erklært en nasjonal helligdag som er bindende i alle stater; hver stat har frihet til å bestemme sine egne lovlige helligdager. Dette er grunnen til at det er noen kalenderavvik når det kommer til denne høytidens dato. Les mer fra Riksarkivet .Så hvorfor kalles Washingtons bursdag vanligvis presidentens dag?

På en måte hjelper det å kalle høytiden Presidents' Day oss til å reflektere over ikke bare den første presidenten, men også grunnleggelsen av vår nasjon, dens verdier, og det Washington i sin avskjedstale kaller den 'elskede grunnloven og foreningen, som mottatt fra grunnleggerne.' I tillegg har Abraham Lincoln bursdag i februar (den 12.), så ved å kalle høytiden 'Presidents' Day', kan vi inkludere en annen bemerkelsesverdig president i feiringene våre også.

I dag viser mange kalendere den tredje mandagen i februar som presidentens dag, akkurat som ganske mange amerikanske stater også gjør. Selvfølgelig kalles alle de tre dager lange detaljhandelssalgene 'Presidents' Day'-salg, og dette språket har også vært innflytelsesrik i hvordan vi refererer til høytiden.

Signeringen av den amerikanske grunnloven

Når er presidentens dag?

Presidentens dag feires årlig på tredje mandag i februar . I 2022 vil presidentens dag feires mandag 21. februar.

Datoer for presidentens dag

År Presidentenes dag
2022 mandag 21. februar
2023 mandag 20. februar
2024 mandag 19. februar
2025 mandag 17. februar

Presidentens daghistorie

Historisk sett begynte amerikanere å feire George Washingtons fødselsdag bare måneder etter hans død, lenge før kongressen erklærte det som en føderal høytid. Det var ikke før i 1879, under president Rutherford B. Hayes, at Washingtons bursdag ble en lovlig høytid, som skulle feires på hans fødselsdag, 22. februar.

washington-portrait-l_0.jpg

George Washington, kopi av maleri av Gilbert Stuart, 1931-1932, RG 148, Records of Commissions of the Legislative Branch, George Washington Bicentennial Commission

hagearbeid i leirjord

Washingtons bursdag ble feiret 22. februar til langt ut på 1900-tallet. I 1968 vedtok kongressen mandagsferieloven for å 'gi ensartede årlige overholdelse av visse lovlige helligdager på mandager.' Ved å opprette flere 3-dagers helger, håpet kongressen å 'bringe betydelige fordeler til både det åndelige og økonomiske livet til nasjonen.'

I dag er George Washingtons bursdag en av bare elleve permanente helligdager etablert av kongressen. En av de store tradisjonene som er fulgt i flere tiår har vært lesningen av en amerikansk senator av George Washingtons avskjedstale i lovgivende sesjon, som fortsatt er en årlig begivenhet den dag i dag.

Når er George Washingtons virkelige bursdag?

Selv om den føderale helligdagen holdes på en mandag (den tredje mandagen i februar), feires George Washingtons fødselsdag 22. februar. For å komplisere saken ble Washington faktisk født 11. februar i 1731! Hvordan kan det være?

George Washington ble opprinnelig født da den julianske kalenderen var i bruk. I løpet av Washingtons levetid byttet folk i Storbritannia og Amerika det offisielle kalendersystemet fra den julianske til den gregorianske kalenderen (noe som det meste av Europa allerede hadde gjort i 1582).

Som et resultat av denne kalenderreformen ble folk født før 1752 bedt om å legge til 11 dager til fødselsdatoene sine. De som ble født mellom 1. januar og 25. mars, som Washington var, måtte også legge til ett år for å være synkronisert med den nye kalenderen.

Da Washington ble president i 1789, feiret han bursdagen sin 22. februar og oppførte fødselsåret som 1732.

For å oppsummere, ble Washingtons fødselsdag endret fra 11. februar 1731 (juliansk kalender i gammel stil) til 22. februar 1732 (gregoriansk kalender i ny stil).

Myter om Washington

Legenden sier at George Washington hogde ned et kirsebærtre da han var 6 år gammel, og da han ble konfrontert med faren sin, sa han at jeg ikke kan fortelle en løgn. Jeg gjorde det med øksen min.

Vel, vi kan heller ikke fortelle en løgn. Washington sa ikke dette; han hogget ikke ned treet engang! Denne historien ble faktisk laget av Parson Mason Weems (1759–1825), en av Washingtons biografer, som laget historien i håp om å demonstrere Washingtons ærlighet.

Denne historien er ikke den eneste myten om Washington. Treprotesene hans? De var ikke laget av tre; de var laget av flodhesttenner som var filet ned for å passe inn i Washingtons munn.

Kirsebæroppskrifter

Vi sier: Feir presidentenes bursdager med en kirsebæroppskrift! Her er våre favorittkirsebæroppskrifter for å feire Washingtons bursdag. De er enkle å lage og vakre på tallerkenen.

  • Sjokoladedekkede kirsebærkjeks: Se hvordan du lager disse deilige kjeksene, pluss en utskrivbar oppskrift.

  • Kirsebærkrempai
  • Kirsebær-pistasjkaker
  • Cherry Brownies
  • Mock Cherry Pie (med tranebær)
  • Kirsebærmokka-moussepai
  • Kirsebær-tommelavtrykk (med mandler)
  • Fransk kirsebærdessert
  • Black Forest Cherry Torte
  • Cherry Bounce (alkoholholdig drikke)

George Washington sitat

Da han tiltrådte vervet, var Washington ikke overbevist om at han var den rette mannen for jobben. Han skrev: 'Mine bevegelser til regjeringsstolen vil være ledsaget av følelser som ikke er ulikt de til en skyldig som skal til stedet for henrettelse.' Heldigvis for det unge landet tok han feil.

Bekymring er renten som betales av de som låner problemer.
–George Washington (1732–99)

beste blomster for å tiltrekke kolibrier

Gjør du noe spesielt for å feire presidentens dag? Gi oss beskjed i kommentarene!

Helligdager