Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Gnagersikre blomsterløk

Gnagersikre blomsterløk

Robin SweetserRobin Sweetser

Er du lei av å plante tulipaner og krokusløker bare for å få dem til å forsvinne fordi mus og ekorn synes de er en velsmakende snack?

Det er mange andre løker som er mindre attraktive for gnagere, og ved å plante tidlig, midt-sesong og senblomstrer kan vi strekke showet inn i sommeren. Her er bare noen, i rekkefølge etter utseende i hagen:

  • Galanthus nivalis – Snøklokker er et kjærkomment syn om våren.

snøklokke-622307_640.jpg'Flore Pleno' er en dobbeltblomstrende variant som signaliserer slutten på vinteren, selv om den må presse seg opp gjennom et dekke av snø og is for å gjøre det.

hva er en hard frost
  • Hymenalis - Vinterakonitt er en av de tidligste løkene som blomstrer, og sender opp sine fernygrønne blader og knallgule smørblomster like etter at snøklokkene er ferdige.
  • Chionodoxa - Glory of the Snow vokser omtrent 6 tommer høy og har spray av stjerneformede blomster i nyanser av rosa, blått, lavendel eller hvit.

chionodoxa-luciliae-724750_640.jpg

Selv om den regnes som en 'mindre' pære, gir den maksimal innsats, og danner store fargerike drifter som er et syn å se! Best av alt, ekorn vil ikke røre det!

  • Scilla siberica - Wood Squill er veldig hardfør og lett å dyrke. Deres klyngede, klokkeformede blomster er hvite eller himmelblå og lett duftende. Når de vokser 4-6 tommer høye, gir de en fantastisk skjerm når de kombineres med tidlige påskeliljer.
  • Narcissi - Påskeliljer er skadedyrbestandige, pålitelige blomstrer, og det er så mange forskjellige å velge mellom at du lett kan vie hele vårhagen til dem. For noe unikt prøv en flerblomstrende variant som 'Spring Cheer' som har 15-20 små, velduftende, doble blomster per stilk - en umiddelbar bukett!
  • Fritillaria er kaldharde medlemmer av liljefamilien. Den skumle lukten av pærene deres avviser gnagere. Planter varierer i størrelse fra 3 fot høye 'Crown Imperials' til 6 tommer høye F. pudica. Min favoritt er F. meleagris Guinea-høneblomsten.

rutete-260473_640.jpg

De nikkende rutete blomstene kommer i forskjellige nyanser av lilla og hvitt.

  • Alliums er i løkfamilien, og den skarpe lukten og smaken av løkene deres frastøter voles, jordekorn og ekorn. Det er mange typer å velge mellom, alt i størrelse A. moly med sine 10 tommer høye klaser av gule, stjernelignende blomster til A. schubertii det 3 fot høye trommestikkalliumet som ser ut som en lilla fyrverkerieksplosjon.
  • Camassia er hjemmehørende i myrlendte nordvestlige enger. Knollene, kalt quamash av indianere, er spiselige når de tilberedes. Lewis og Clark er rapportert å ha spist på dem under deres utforskning av Pacific Northwest. Selv om vi kan spise knollene, tiltrekkes ikke gnagere av dem. Hvis du har et bløtt sted der andre pærer nekter å vokse, prøv Camassia. Den er perfekt for naturalisering langs en bekk eller ved dammen.

camassia-591312_640.jpg

I liljefamilien vokser den 24-32 tommer høye med lavendelblomster høyt over de lange, smale bladene.

blomst i mai måned

Før bakken blir for frossen til å grave, velg noen nye steder for vårblomstrende løker. Etter en lang kald vinter, vil du sikkert sette pris på å se deres muntre blomster og tidlige farge. De beste blomstringene i april og mai må plantes i dag!

Hageløk