Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Bør du gå eller løpe i regnet?

Bør du gå eller løpe i regnet?

Blir du våtere av å gå eller løpe i regnet?

Bob Berman

Det er stormsesong. Du avslutter middagen på en restaurant, og det strømmer plutselig på. Du stirrer på bilen din som ikke er så langt unna. Er det bedre å gå eller løpe i regnet?

Tro det eller ei, forskere har diskutert dette i årevis. Hvis du løper kommer du raskere frem, så mindre regn treffer deg. Men i mellomtiden smeller du mer foran i dråpene, slik at de fortrinnsvis treffer brystet og bena. Hvis du hadde gått, ville de stort sett truffet hodet og skuldrene dine, noe som gir mindre overflate.

Er denne logikken riktig? Blir du våtere av å gå eller løpe i regnet?3 i katteårPå slutten av åttitallet beregnet en italiensk fysiker at å løpe gjennom en regnstorm ville holde deg 10 % tørrere enn å gå. Knapt noen forskjell. Neppe verdt innsatsen, spesielt siden det er mer sannsynlig at du sklir og faller. Så i 1995 bestemte en britisk forsker at det er bedre å gå, fordi gjennomvåthet av hele forsiden din ville oppheve den lille fordelen med å komme raskere dit.

Det neste året satte to klimatologer i Nord-Carolina hele problemet på en faktisk test. De hadde på seg identiske klær og vannmåleutstyr. En av dem løp 100 meter gjennom et regnskyll mens den andre gikk samtidig. Resultat? Den som gikk var 40 % våtere.

beste tiden å plante søtpoteter

Konklusjon: Løp til bilen.

Men du visste det allerede instinktivt, gjorde du ikke?

Nå, visste du at vann ikke skal være vått? Jeg skal forklare hvorfor vann – utover dets åpenbare livgivende egenskaper – virkelig er forbløffende.

Vær