Hoved >> Nyheter Og Fakta >> Stinkende likblomster stiller godt opp innendørs

Stinkende likblomster stiller godt opp innendørs

Foto av Nonpareilpearl via Wikimedia CommonsDoreen G. Howard

Jeg ser frem til den livlige burgunder vase-lignende, stinkende likblomster mars hvert år – som tilfeldigvis blomstrer rundt påske. Det er når påsken er i slutten av mars eller begynnelsen av april, i stedet for å falle så sent i år.

For ti dager siden kom jeg hjem for å finne at de tidligere sovende amorphophallus 'Konjac'-pærene jeg oppbevarte i solrommet sist Halloween hadde spiret.

Den store fyren veide 32 pund og den lille 21 pund da. Alt det kjøttet garanterer stinkende blomster på minst seks fot høye innen slutten av mars.Løkene spiret i løpet av de fire dagene jeg var borte og ble mer enn åtte centimeter høye.

Jeg var borte fire dager i begynnelsen av mars, og snakket på et par hageshow. Før jeg dro så jeg på pærene, og de var i dvale. Det er også fem mindre pærer, som veier et pund eller to hver, som er unger eller avleggere av de store. Alle har spiret den rosa signaturknoppen som signaliserer at vekst og blomstring vil følge raskt. Hele prosessen tar bare omtrent en måned.

Blomstene som stiger opp fra knollene er kjent for en lukt som sammenlignes med duften av råtnende kjøtt; den tiltrekker seg åtselfluer som flokker seg til døde kropper der plantene vokser vilt. Fluene pollinerer små blomster på spadixen til enhver amorphophallus i naturen.

Disse 'Konjac'ene, i sin stinkende herlighet, blomstret i fjor. Den store traff taket.

Løk vokser utendørs i de varmere månedene, og jeg graver dem opp for lagring etter den første avlivingsfrysingen og lar dem tørke i garasjen i en måned. Jeg må si at bladverket til planten vokser om sommeren. Det er den fluorescerende spaden og de små luktende blomstene på spadexen som kommer fra nakne løker tidlig på våren.

Etter at løkene blomstrer og den enorme stilken, spaden og spadixen synker ned i en grøtaktig pøl av råte, hviler de et par måneder. Jeg planter dem utendørs i slutten av mai når sjansen for frysing er borte. En enkelt knopp dukker igjen opp for å vokse til en fem-til-seks fot høy rødbrun og grønn flekket stilk. På toppen dukker det opp en enkelt virvel av blader med tropisk utseende. Planter gir hagen et frodig tropisk utseende.

'Konjac' gir en tropisk følelse til enhver hage om sommeren.

hvordan ta vare på oreganoplanten

Etter den første frysingen eller to om høsten, faller den stilken sammen til en grøtpøl. I mellomtiden har knollen økt i størrelse og gytt andre.

‘Konjac’ dyrkes som en avling i India, Kina, Japan og Thailand og brukes til å lage mel og gelé med samme navn. Den brukes også som en vegansk erstatning for gelatin. Shirataki nudler er laget av geléen også, og de har null karbohydrater, null kalorier og ingen gluten. De er perfekte for diabetikere og glutenfrie dietter.

Pærene er i det vestvendte karnappvinduet i stuen nå, og vokser seks til åtte tommer i høyden daglig. Jeg lar dem utfolde seg der og nyte deres purpurløse skjønnhet, men når stanken begynner, vil de bli forvist til det forseglede solrommet, slik de var tidligere år.

Innen 1. april bør vi behandles med en stank og en stor lilla liljelignende sprute som vil være den største aprilspøken jeg kan dra på venner og naboer.

Se mitt tidligere innlegg om hvordan jeg fikk inn min første likblomst, 'My Dream Come True: Den stinkendeste blomsten i verden. '

Hagearbeid